FLYTA.NU

Kayak kurser

Nybörjarkurs i Kayak paddling


Varesig om du är helt ny på kajakpaddling eller om du behöver friska på minnet, så finns det en plats för dig. Vi erbjuder introduktionskurser och fortsättningskurser för dem som vill växa och bli mer bekväma på vattnet. Vi förmedlar på ett pedagogiskt vis både paddelteknik, räddningsövningar "guideknep" invävt i avslappnad paddling.


Introduktionskursen fokuserar på att skapa trygghet på vattnet och en känsla av kontroll och avslappning samt kunskap i kamraträddning och grundläggande teknisk färdighet. Vi avslutar kursen med att välta kajakerna och öva på att ta oss tillbaks ombord på olika sätt.
Flytväst & Kaffe/Saft ingår!

Nivå: Nybörjare
Att tänka på: Ta med ett torrt ombyte av kläder!
Plats: Simlångsdalen
Tid: 3 h

Boka & Se priser via knappen i högra hörnet

Fortsättningskurs i Kayak paddling
(Inklusive övernattning!)


Fortsättningskursen riktar sig mot er som vill lära sig att använda kajak till att ge sig ut på längre turer. Här väljer vi att paddla i en omväxlande och tidvis mer utmanande miljö med en övernattning. Ni får en lista med allt man behöver ta med sig för att med så lätt packning som möjligt bekvämt och säkert kunna paddla kajak vart som helst i världen. Här delar Niklas med sig öppet av erfarenheter från såväl vinterturer i kajak och till fots, samt knep och hemligheter från ensamsegling och tropiska överlevnadssituationer.Fokus ligger på att skapa trygghetskänsla och ingjuta självförtroende inför den egna förmågan att planera och genomföra expeditioner i kajak. Vad vill man ha med sig, och hur ska det användas. Hur tänker man kring mat och näring, och hur ska man välja rätt plats att utforska? Detta och mycket mer diskuterar vi medan vi sakta flyter fram över åarna och lagar middag över öppen eld.

Minsta antal: 4 personer
Nivå: Anpassas efter kursdeltagare
Att tänka på: Va väl utvilad samt ha gott om tid dagen efter åt paddling/transport
Plats: Simlångsdalen
Tid: 24 h

Boka & Se priser via knappen i högra hörnet

Vi kommer att planera turen ihop utanför båthuset i Simlångsdalen, för att sedan ge oss iväg med två bilar för att kunna komma tillbaks igen efter turen.

Vi skjutsar

I en modern 4x4 minibuss samt kajaksläp har vi plats för upp till 8 passagerare med kajaker & utrustning. Vi kan leverera, hämta och köra ut i hela Halland!


Vi kan hjälpa till med komfort som inte får plats i en kajak genom att köra i förväg och duka upp en fest att landa i med t.ex. vin, ostar och vår egen vildmarkskock på vackra platser!

Vi bygger även lägerplatser och ordnar med oförglömliga matupplevelser och övernattningar ute i det fria för dem som vill komma riktigt nära naturen. Fråga oss om halländska skatter.
Kontakta oss för idéer & förslag på din upplevelse

Utkörning av kajaker & kanoter!


Om ni vill komma upp till toppen av övre fylleån och paddla tillbaks till båthuset i Simlångsdalen så kan vi erbjuda utkörning med minibuss och släp. Det förvandlar en heldagstur på omkring 2 mil till en halvdagstur enkel väg i samma riktning som floden flyter (prisvärt även för mindre grupper)!

Vildmarks kurser


Lär er att laga mat i naturen!


Vi ger oss ut till en av de vackra lägerplatserna längs Simlången och lagar mat tillsammans. Perfekt både för företagsevent, kick-off eller familjeutflykter.


Vår vildmarkskock och överlevnadsexpert delar mer än gärna med sig av sina kunskaper till dem som vill bli bättre på mat, både hemma i köket och ute på tur. Vi tar sikte på att förstå oss på hur smaker balanseras och lär oss därigenom att laga oemotståndlig mat med enkla medel.

Med över 20 års erfarenhet från den kulinariska konsten, har Niklas lärt sig hur man skapar magi med det man har till hands, oavsett vad det råkar vara. Med allt från Michelinkrogar till matjournalistiska uppdrag i vildmarken och ett helt liv av äventyr och utmanande expeditioner i bagaget öppnar vi upp för alla som vill ta del av knep och hemligheter till succé.

Kayaks & Kanoes for rent. Event & Course Activities in Simlångsdalen/Halmstad - Halland, SE

FLYTA.NU, HALLAND - 2023

FAQ