FLYTA.NU


Bastun är en urgammal skandinavisk tradition. Förr i tiden byggde man alltid bastun som det första rummet i ett hus. Där kunde man värma sig, tvätta sig, laga mat, torka kläder och i värsta fall övervintra om bygget skulle dra ut på tiden.Värmen fungerar läkande för kroppen på två sätt: Dels så aktiverar det kroppens immunförsvar och tvingar oss att öka omsättningen av syre och prestera på en fysiskt högre nivå för att klara temperaturen. Att sedan kasta sig i kallt vatten med jämna mellanrum chockar kroppen och får hjärtat att bli starkare. Porerna öppnar sig och släpper ut orenheter i den heta sterila omgivningen som sedan spolas bort i det kalla vattnet som samtidigt stänger åt porerna igen. Det andra sättet det läker kroppen på är genom att höja kroppstemperaturen. När vi blir sjuka så skapar kroppen en temperaturhöjning för att döda virus och bakterier.

Att basta med jämna mellanrum försätter oss i en ”kontrollerad feber” som dödar sjukdomar innan dem har hunnit få fäste. Traditionellt så bastar man varmt och badar kall varje dag för ett långt och hälsosamt liv.


Varmt välkommen till Bastuflotten helt enkelt!

Vid Nissans strand

Förgyll vintern med ett friskt bad!

(Under service fr.o.m 29/5 2023
Se Bastuflotten i Simlångsdalen eller Bastupärlan i Gyltige)


Närmare blir det inte till ett svalkande dopp i det blå när man flyter med utsikt över Nissan på vår bastuflotte med terass, mitt i Halmstad. Med plats för upp till 8 personer i en klassisk finsk vedeldad bastu är Bastuflotten ett klockrent val!Elden från Björkveden får luften att röra sig, vilket ger en friskare känsla och sätter pricken över i på upplevelsen. För lugnet, för förfesten, svensexan, teambuildingen eller bara för att livet är fantastiskt ibland.

Bastuflotten ligger förtöjd vid tullkammarkajen i centrala Halmstad, ett par hundra meter från tågstationen. Vi tänder i förväg, så det är bara att kliva in och njuta.

Att ta med sig:


♦ Vatten att dricka ♦ Tofflor & badkläder


Bastupärlan i Gyltige

Koppla av och stressa ner i den vedeldade bastun i Gyltige. På en undangömd strand vid vattenkanten i kvällssolen finner ni en skatt mitt i naturen. Med lägerplats, vindskydd och badstrand är det en riktig pärla. Hy kanoter eller kajaker i Simlångsdalen och paddla dit. Eller ta bilen hela vägen fram och håll det enkelt. Välkomna till en fantastisk upplevelse.

Att ta med sig:


♦ Vatten att dricka ♦ Tofflor & badkläder ♦ Något att grilla vid vattnetKayaks & Kanoes for rent. Event & Course Activities in Simlångsdalen/Halmstad - Halland, SE

FLYTA.NU, HALLAND - 2023

FAQ